Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε συγκρούσεις Αστυνομίας-ισλαμιστών

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στην Αίγυπτο Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών οπαδών του...ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ένας από τους τέσσερις νεκρούς διαδηλωτές έχασε τη ζωή του χτυπημένος από σφαίρα στο κεφάλι, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.


Από την πλευρά της, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε μονάχα δακρυγόνα, προκειμένου να διαλύσει πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο υπουργείο Άμυνας, κατηγορώντας μάλιστα τους ισλαμιστές πως έκαναν χρήση όπλων.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια των οδομαχιών, και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών του κ. Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί κατά τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης να κηρύξει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους τρομοκρατική οργάνωση, απόφαση που ακολουθήθηκε από δεκάδες συλλήψεις οπαδών της Αδελφότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...