Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Υπουργός βρέθηκε κρεμασμένος

Απαγχονισμένος στο σπίτι του βρέθηκε, τη Δευτέρα το πρωί, ο Ιάπωνας υπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ταχυδρομικών Μεταρρυθμίσεων Τανταχίρο Ματσουσίτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αυτοκτονία καθώς είχε αφήσει τρία σημειώματα, ένα για τη γυναίκα του, ένα για τον πρωθυπουργό Γιοσιχίκο Νόντα κι ένα για τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Ματσουσίτα ήταν ο τρίτος υπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών σε τρία χρόνια, ενώ είχε αναλάβει αυτό το πόστο μόλις πριν από τρεις μήνες, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου.

Τι τον ώθησε

Το υπουργείο του είναι υπεύθυνο για την έρευνα του σκανδάλου εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών στο οποίο εμπλέκεται και η Nomura Holdings, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός της Ιαπωνίας. Η στάση του ήταν ιδιαιτέρως σκληρή και είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι ο «οίκος, ως κορυφαία ιαπωνική επιχείρηση, φέρει μεγάλη ευθύνη για τη συστημική και επανειλημμένη εκδήλωση τέτοιων γεγονότων». Οι έρευνες, πάντως, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της αυτοκτονίας του, δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνα. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, ο υπουργός έπασχε από καρκίνο του προστάτη, είχε πάντως υποβληθεί με επιτυχία σε ανάλογη θεραπεία, ενώ κάποια άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εξωσυζυγικό δεσμό που διατηρούσε και που θα αποκαλυπτόταν σύντομα στον Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...