Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτός και στους δύο υποψήφιους ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι μπορεί να εργαστεί με οποιονδήποτε αμερικανό πρόεδρο εκλεγεί το Νοέμβριο, ακόμη και με τον ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ... υπογραμμίζοντας εντούτοις, σε συνέντευξή του στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, πως από την επιλογή των αμερικανών ψηφοφόρων θα εξαρτηθεί η ποιότητα των σχέσεων.

«Θα το μπορούσαμε. Θα εργαστούμε με αυτόν που θα επιλέξει ο αμερικανικός λαός», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος όταν ερωτήθηκε αν θα μπορούσε να δουλέψει με τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος δηλώνει πως η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

«Όμως θα εργαστούμε με την αποτελεσματικότητα που θα θελήσουν οι εταίροι μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα και η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Πέμπτη.

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία έχει κάνει ο σαφές πως προτίθεται να φανεί σαφώς λιγότερο «ευέλικτος» έναντι της Μόσχας απ' ό,τι ο απερχόμενος δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγορεί ότι ήταν υπερβολικά συμφιλιωτικός με το Κρεμλίνο.

Επιπλέον , ο Πούτιν επέκρινε τη δυτική πολιτική στο Αφγανιστάν και τη Συρία. «Οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από τους σύμμαχους τους, μπήκαν στο Αφγανιστάν• τώρα όλοι το μόνο που σκέπτονται είναι πώς θα φύγουν», δήλωσε.

Όσο για την υποστήριξη από τη Δύση της συριακής αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, παραδοσιακού συμμάχου της Μόσχας, «θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες του Γκουαντάναμο και να στείλουν όλους τους φυλακισμένους του Γκουαντάναμο στη Συρία, για να πολεμήσουν, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στο αμερικανικό στρατόπεδο στην Κούβα όπου κρατούνται από το 2001 ύποπτοι για τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...