Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Νεοφασιστική επίθεση στην Ρώμη με 4 τραυματίες

"Τέσσερις νέοι τραυματίσθηκαν από επίθεση νεοφασιστών στην συνοικία Ταλέντι της Ρώμης", αναφέρει η ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την περασμένη νύχτα, γύρω στις 2 π.μ., περίπου 20 νεοφασίστες, όπως αναφέρουν και αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκαν σε νέους, μέλη κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, που βρίσκονταν σε υπαίθρια γιορτή στην συνοικία Ταλέντι της Ρώμης. Κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν ξύλινα μπαστούνια και κράνη.

Τέσσερις νέοι τραυματίσθηκαν στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών .

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι τελειόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι "συμμετείχαν σε απόλυτα ειρηνική γιορτή, για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών κοινωνικής παρέμβασης στο εσωτερικό της συνοικίας τους".

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι για την επίθεση ευθύνονται μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Casapound", οι οποίοι φέρονται να οργάνωσαν και άλλη επίθεση, τον Νοέμβριο του 2011, κατά σύμβουλου δημοτικού διαμερίσματος του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος".

Στις 3 μ.μ., στην πλατεία Σεμπιόνε της Ρώμης, ξεκινά "αντιφασιστική διαδήλωση με κύριο στόχο την καταδίκη της βίας της ακροδεξιάς", όπως τονίζουν οι οργανωτές της.

Πάντως, σε επίσημο ανακοινωθέν της, η οργάνωση "Casapound", αρνείται κάθε ανάμειξη στο χθεσινό συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...