Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Αίγυπτο

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Κάιρο έπειτα από κάλεσμα αριστερών παρατάξεων που αντιτίθενται στην κυβέρνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων, από τις τάξεις των οποίων... προέρχεται και πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία και στα συνθήματά τους συνδύασαν πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα διεκδικήσεις.

Ιδιαίτερα, οι διαδηλωτές αξίωσαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων για υποκίνηση «της επανάστασης», που συνέβαλε στην πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, την αύξηση των μισθών και την θέσπιση κατώτατου μισθού.

Ορισμένοι καυτηρίασαν με τα συνθήματά τους το δάνειο, ύψους 4,8 δισεκ. δολαρίων, που ετοιμάζεται να συνάψει η Αίγυπτος με το ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι θα επιβαρύνει ακόμη πιο πολύ το χρέος της χώρας.

Η διαδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τις κινητοποιήσεις που είχαν διοργανωθεί κατά της νέας κυβέρνησης, στις οποίες η συμμετοχή ήταν ισχνή, τόσο στο Κάιρο, όσο και στις επαρχίες.

Μάλιστα, ο γενικός εισαγγελέας Αμπντέλ Μεγκίντ Μαχμούντ είχε παραγγείλει την περασμένη Κυριακή έρευνα, με την κατηγορία της συνωμοσίας και της χρηματοδότησης από το εξωτερικό κατά του πρώην βουλευτή Μοχάμεντ Αμπού Χαμέντ, κύριου εμπνευστή των κινητοποιήσεων. Επίσης διέταξε έρευνα για τις κατηγορίες ότι ο πρώην κοινοβουλευτικός επιχείρησε να υποκινήσει τους Κόπτες χριστιανούς της Αιγύπτου να ξεσηκωθούν κατά της εξουσίας του ισλαμιστή προέδρου.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...