Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παραμένει στη φυλακή η 11χρονη Χριστιανή που κατηγορείται για βλασφημία στο Πακιστάν

Η μικρή χριστιανή που κατηγορείται για βλασφημία θα μείνει στη φυλακή τουλάχιστον... ως την Παρασκευή.

Πακιστανικό δικαστήριο ανέβαλε σήμερα ως τις 7 Σεπτεμβρίου, λόγω απεργίας των δικηγόρων, την εξέταση της αίτησης για να επιτραπεί η αποφυλάκιση με εγγύηση μιας νεαρής χριστιανής που κατηγορείται για βλασφημία.

Το κορίτσι συνελήφθη σε φτωχογειτονιά του Ισλαμαμπάντ αφού κάτοικοι με επικεφαλής έναν ιερωμένο διαμαρτυρήθηκαν στην αστυνομία στις 16 Αυγούστου κατηγορώντας το ότι έκαψε σελίδες από το Κοράνι.

Ο Τάχιρ Ναβίντ Τσόντρι, δικηγόρος του κοριτσιού, είπε ότι το δικαστήριο ανέβαλε την ακροαματική συνεδρίαση λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

«Η εξέταση του αιτήματος για αποφυλάκιση με εγγύηση αναβλήθηκε και τώρα η επόμενη ακροαματική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Τσόντρι. «Ελπίζουμε ότι το αξιότιμο δικαστήριο θα επιτρέψει την αποφυλάκιση της κατηγορουμένης με εγγύηση», πρόσθεσε.

Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ είχε ορίσει για σήμερα μια ακροαματική συνεδρίαση για την υπόθεση αυτή, η οποία είχε χθες Κυριακή μια απροσδόκητη εξέλιξη όταν η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη Χαλίντ Τζαντούν Τσιστί με κατηγορίες ότι κατασκεύασε πλαστά στοιχεία για να ενοχοποιήσει το κορίτσι, που λέγεται ότι πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν.

Ο ιερωμένος αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για βλασφημία αφού ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Τζαντούν κατασκεύασε τις αποδείξεις εναντίον του κοριτσιού.

Η ηλικία και η διανοητική κατάσταση του κοριτσιού βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Η οικογένειά του λέει πως είναι 11 ετών ενώ η αστυνομία επιμένει πως είναι 16. Επιτροπή γιατρών που το εξέτασε την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είναι μικρότερο των 14 ετών και το IQ του είναι χαμηλότερο απ' ό,τι των περισσότερων παιδιών της ηλικίας της.

Αναλυτές δήλωσαν πως θα πρέπει να απελευθερωθεί με βάση τα νέα στοιχεία εναντίον του κατηγόρου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...