Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Λουκέτο» στον παλαιότερο πυρηνικό σταθμό της βάζει η Γαλλία

Ο πυρηνικός σταθμός του Φεσενχάιμ, ο παλαιότερος πυρηνικός σταθμός της Γαλλίας, θα κλείσει τα τέλη του 2016, ανακοίνωσε σήμερα... ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

"Ο πυρηνικός σταθμός του Φεσενχάιμ, ο παλαιότερος πυρηνικός σταθμός της χώρας θα κλείσει τα τέλη του έτους 2016 υπό συνθήκες που θα εγγυώνται την ασφάλεια της τροφοδοσίας σε ηλεκτρική ενέργεια της περιοχής αυτής, τη διαμόρφωση της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται ο σταθμός και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας", δήλωσε ο Ολάντ σε διάσκεψη για το περιβάλλον.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε το στόχο του, να μειωθεί το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από 75% που είναι σήμερα στο 50% ως το 2025.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας είχε δηλώσει ότι ο σταθμός του Φεσενχάιμ θα κλείσει "το αργότερο το 2017".

Η συζήτηση για το κλείσιμο του αρχαιότερου πυρηνικού σταθμού της Γαλλίας, ο οποίος βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου, απέναντι από τη Γερμανία και 40 χλμ από τη Βασιλεία της Ελβετίας, αναζωπυρώθηκε μετά τον τραυματισμό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, δυο υπαλλήλων κατά τη διάρκεια "χημικού συμβάντος" σε βοηθητικό κτίριο κοντά στους δυο αντιδραστήρες.
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...