Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εικόνες-σοκ από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλούν οι φωτογραφίες από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, την ώρα που το αιματοκύλισμα έχει μεταφερθεί στην Υεμένη, με αφορμή την αμερικανική ταινία στην οποία καθυβρίζεται ο προφήτης Μωάμεθ.

Η λήψη των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν από το αραβικό κανάλι ΑΚΝΝ news, έχει γίνει λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βεγγάζη την περασμένη Τρίτη.

Οι σκηνές είναι ιδιαίτερα βίαιες και δείχνουν πολίτες οι οποίοι μάταια προσπαθούν να σώσουν τον Αμερικανό πρέσβη από το οργισμένο πλήθος. Δεν είναι ξεκάθαρο εαν κάποιοι προσπάθησαν να τον λιντσάρουν και αφού είχε τραυματισθεί σοβαρά.

Ο Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν σε επίθεση από οργισμένα πλήθη διαδηλωτών στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη το βράδυ της Τρίτης.

H κατακραυγή για την αμερικανική ταινία έχει μεταφερθεί και στην Υεμένη, όπου το εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε διπλωματικά αυτοκίνητα, ενώ διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα στα γραφεία της ασφάλειας έξω από την πρεσβεία πριν μπουν στον περίβολο του καλά οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...