Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Αιγύπτου

Ο πρώην πρωθυπουργός του Χόσνι Μουμπάρακ, ο Άχμαντ Ναζίφ, καταδικάσθηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών για "παράνομο πλουτισμό", μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Ο Ναζίφ, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την πρωθυπουργία στα τέλη Ιανουαρίου του 2011, στην αρχή της λαϊκής εξέγερσης που κατέληξε στην αποχώρηση του Μουμπάρακ, κατηγορούνταν ότι καταχράσθηκε του αξιώματός του για να πλουτίσει.

Το δικαστήριο του Καΐρου που ανακοίνωσε την ποινή, τον καταδίκασε επίσης να πληρώσει πρόστιμο 9 εκατ. αιγυπτιακών λιρών (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ).

Ο Ναζίφ, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, είναι ένας από τους πολλούς αξιωματούχους του καθεστώτος Μουμπάρακ ή επιχειρηματίες προσκείμενους στο καθεστώς που διώκονται μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου στις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του τον Ιούλιο του 2011, αφού είχε καταγγελθεί πως οικειοποιήθηκε ένα κρατικό κτήμα και πως καταχράσθηκε δημόσια χρήματα.

Πρωτεργάτης μιας πολιτικής απελευθέρωσης της αιγυπτιακής οικονομίας και προσκείμενος στους επιχειρηματίες, παραιτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2011, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της εξέγερσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...