Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Αίγυπτος: Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία διαδήλωση φοιτητών υπέρ του Μόρσι

Με δακρυγόνα και νερό  επιχείρησε η αιγυπτιακή αστυνομία να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα Τετάρτη κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο, ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο.


Σύμφωνα με το site της εφημερίδας Αλ Αχράμ περίπου 300 φοιτητές, μέλη ή υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέκλεισαν έναν δρόμο κοντά στο υπουργείο και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και του στρατού.


«Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση όταν οι φοιτητές αρνήθηκαν να ανοίξουν το δρόμο και να φύγουν», σημειώνει η εφημερίδα. Οι αρχές συνέλαβαν επίσης αδιευκρίνιστο αριθμό διαδηλωτών.

Άλλη μια διαδήλωση φοιτητών έγινε στην πόλη Ζακαζίκ, τη γενέτειρα του Μόρσι, στο Δέλτα του Νείλου. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι φοιτητές που στηρίζουν τον Μόρσι οργανώνουν καθημερινά κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο. Τουλάχιστον 10 φοιτητές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση ενέκρινε  νόμο με τον οποίο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κοντά σε χώρους λατρείας και επιπλέον επιβάλλεται να ζητηθεί άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών για οποιαδήποτε διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...