Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Εκατοντάδες τραυματίες από βεγγαλικά στην Ιταλία

Τους 350 τραυματίες, εκ των οποίων οι 43 είναι παιδιά, αγγίζει ο απολογισμός της αλόγιστης χρήσης βεγγαλικών για τον εορτασμό στην Πρωτοχρονιάς στην Ιταλία.


Στο Μιλάνο ένα παιδί επτά ετών υπέστη ακρωτηριασμό του αριστερού χεριού όταν βαρελότο εξερράγη δίπλα του, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου ζει με την οικογένειά του.


Στη Ρώμη οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών έλαβαν 2.161 κλήσεις σε διάστημα έξι ωρών, από τις οκτώ το βράδυ μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα ενώ ξεπέρασαν τις 100 οι κλήσεις στις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών της Νάπολης.

Στο Μιλάνο, στο Παλέρμο της Σικελίας και στην Νάπολη ανήλικα παιδιά τραυματίστηκαν από σφαίρες καραμπίνας και περιστρόφων που ανήκαν σε συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία επέλεξαννα γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους με πυροβολισμούς παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα των ιταλικών Αρχών.

Είναι η πρώτη φορά από το 2010, πάντως, που δεν θρηνούνται νεκροί από τους εορτασμούς με βεγγαλικά και όπλα.Πρόκειται για τον μικρότερο απολογισμό των τελευταίων ετών και όπως επεσήμανε ο γιατρός Μαριάνο Μάρμο από το νοσοκομείο της Νάπολης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 "είναι ενθαρρυντικό" συγκριτικά με άλλες χρονιές ενώ δείχνει "την επιθυμία για εορτασμούς με πιο πολιτισμένο τρόπο απ' ό,τι στο παρελθόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...