Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

650 εκατ. $ κόστισε η 12χρονη θητεία στη δημαρχία της Νέας Υόρκης στον Μάικλ Μπλούμπεργκ!

Με την αποκάλυψη ότι το να είναι δήμαρχος της Νέας Υόρκης του κόστισε το ιλιγγιώδες ποσό των 650 εκατ. δολαρίων κλείνει τον κύκλο του ως άρχοντας της αμερικανικής μητρόπολης ο Μάικλ Μπλούμπεργκ. 


Σύμφωνα με ανάλυση των New York Times, ο Μπλούμπεργκ, τον οποίο διαδέχεται στο δημαρχιακό μέγαρο της Νέας Υόρκης ο δημοκρατικός Μπιλ ντι Μπλάζιο, έβαλε πολλές φορές το χέρι στη... μεγάλη τσέπη του και δώρισε χρήματα από την προσωπική του περιουσία προς όφελος της πόλης.


Οι New York Times υπενθυμίζουν ότι ο βαθύπλουτος Μπλούμπεργκ - του οποίου η περιουσία εκτιμήθηκε από το Forbes στα 27 δισ. δολάρια - είχε αποφασίσει να αμείβεται με το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου τον χρόνο για τις υπηρεσίες του ως δήμαρχος. Κανονικά η αμοιβή του δημάρχου της Νέας Υόρκης υπολογίζεται στα 2,7 εκατ. δολάρια, αναφέρει η Washington Post.

Κατά σύστημα λοιπόν πλήρωνε ο ίδιος τα έξοδα για τα ταξίδια του, τις εκδηλώσεις, τις δωρεές προς διάφορους θεσμούς της πόλης - έδωσε π.χ. 30 εκατ. δολάρια στο φημισμένο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης - και βεβαίως ξόδεψε αφειδώς στις προεκλογικές εκστρατείες που τον έφεραν στο δημαρχιακό μέγαρο το 2001 και τον διατήρησαν εκεί το 2005 και το 2009: Οι NY Times ανέφεραν ότι σε αυτές τις τρεις εκστρατείες ο Μπλούμπεργκ δαπάνησε 263 εκατ. δολάρια για να γίνει ο άρχοντας της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται.

Ο 71χρονος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ωστόσο, αποχαιρέτησε τη δημαρχία με την αλλαγή του χρόνου, με τον Μπιλ ντι Μπλάζιο να ορκίζεται 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...