Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Le Figaro: Ο Άσαντ δεν ζει σε μπούνκερ

Πώς περιγράφει τον ηγέτη της Συρίας Γάλλος δημοσιογράφος που τον συνάντησε - Ο Ζορζ Μαλμπρουνό της Figaro μεταφέρει απειλές Άσαντ να μην πυροδοτήσουν νέα έκρηξη στη Μέση Ανατολή


Έναν άνθρωπο που δεν φοβάται για την επόμενη ημέρα, είδε ο δημοσιογράφος της γαλλικής Figaro, Ζορζ Μαλμπρουνό, στο πρόσωπο του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-Ασαντ, από τον οποίο κατάφερε να πάρει συνέντευξη πριν λίγες ημέρες.

Ο Σύρος πρόεδρος παρότι θα περίμενε κανείς ότι θα συναντούσε τον Γάλλο δημοσιογράφο σε απομονωμένη περιοχή, ίσως σε ειδικά κατασκευασμένο καταφύγιο, τελικά συνομίλησε μαζί του στην ιδιωτική κατοικία του.

«Ήθελε να δείξει ότι δε ζει σε μπούνκερ. Τον συνάντησα σε ένα σπίτι πάνω σε λόφο, που είχε πολύ περιορισμένη ασφάλεια. Με ήλεγξαν μόνο μία φορά όσο βρισκόμουν στο αμάξι», είπε ο Μαλμπρουνό στον Ρίτσαρντ Κουέστ του CNN.

Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε τον Σύρο πρόεδρο «ήρεμο», ωστόσο διέκρινε μία ανησυχία για την παρούσα κατάσταση. Παρόλα αυτά, όπως είπε, έδειχνε σίγουρος για τον εαυτό του.

«Είπε ότι η Γαλλία θα γίνει εχθρός της Συρίας αν συμμετάσχει σε επίθεση και τόνισε ότι ο Ομπάμα είναι αδύναμος ηγέτης», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος της Figaro.

Όπως είπε και στη συνέντευξή του, ο Ασαντ προειδοποίησε πως η Μέση Ανατολή είναι ένα βαρέλι με μπαρούτι και σήμερα η φωτιά το πλησιάζει. Όλοι θα χάσουν τον έλεγχο όταν εκραγεί το βαρέλι αυτό με το μπαρούτι, σύμφωνα με την άποψη του Άσαντ.

Παρόλα αυτά δε έκανε καμία τοποθέτηση σχετικά με το Ισραήλ, ενώ υπογράμμισε πως αν ο Ομπάμα κι ο Ολάντ έχουν στοιχεία για την επίθεση με χημικά όπλα, πρέπει να τα παρουσιάσουν.

«Ωστόσο ο ηγέτης της Συρίας δεν απάντησε σχετικά με το ποιος έριξε τα χημικά», είπε ο Μαλμπρουνό και συμπλήρωσε πως ο Ασαντ του εξήγησε ότι δεν υπάρχει λογική να έχει πραγματοποιήσει τη ρίψη το καθεστώς ή ο συριακός στρατός τώρα που σημειώνεται πρόοδος στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος δημοσιογράφος είπε στον Ρίτσαρντ Κουέστ του CNN πως ο Σύρος πρόεδρος δε δίνει την εντύπωση κάποιου που δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αντιθέτως κλείνει την πόρτα σε οποιαδήποτε εσωτερική πολιτική διαπραγμάτευση και έχει ως προτεραιότητά του την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Κλείνοντας ο Μαλμπρουνό δήλωσε πως ο Σύρος πρόεδρος του έδωσε την εντύπωση πως ελέγχει τη χώρα περισσότερο από ό,τι έκανε πριν λίγα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...