Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ασαντ: Θέλαμε να καταστρέψουμε τα χημικά όπλα πριν το ψήφισμα του ΟΗΕ

Ο Σύρος πρόεδρος χαρακτηρίζει τους αντικαθεστωτικούς «τρομοκράτες» -Δεν σκέφτεται την παραίτηση  


Προσπάθεια να παρουσιάσει μία διαφορετική εικόνα επιχειρεί ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Ασαντ, επιλέγοντας ευρωπαϊκά δίκτυα όπου παραχωρεί συνεντεύξεις. Ένα από αυτά, είναι και το Rainews24 στο οποίο ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε πως στόχος του καθεστώτος του είναι η καταστροφή των χημικών όπλων, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή δεν αφορά στο ψήφισμα του ΟΗΕ, αλλά «επειδή εμείς το θέλουμε».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η πρόθεση για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου προϋπήρχε της διεθνούς συμφωνίας, αναφέροντας ότι το 2003 είχε αποστείλει πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να παραδοθούν τα χημικά όπλα.

Τόνισε δε, πως η κυβέρνησή θα ακολουθήσει πιστά κάθε όρο που αναφέρεται στο ψήφισμα, υποστηρίζοντας πως προτίθεται να δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να διευκολύνει το έργο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς, τους οποίους χαρακτήρισε «τρομοκράτες», δήλωσε πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί μαζί τους, καθώς «έχουν όπλα και δολοφονούν. Αυτό, λοιπόν, λέγεται τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο. Επομένως, εμείς θα συζητήσουμε μόνο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν ωστόσο παραδώσουν τα όπλα τους, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε μαζί τους, όπως με κάθε άλλο πολίτη».

Σε ερώτηση της διευθύντριας του ιταλικού δικτύου, Μόνικα Ματζόνι, σχετικά με την χρήση χημικών και ποιος κρύβεται πίσω από αυτή, ο Σύρος πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός.

«Πίσω από αυτό το έγκλημα δεν ήταν ο συριακός στρατός, αλλά οι τρομοκράτες. Ούτε μία μονάδα του Συριακού Στρατού διαθέτει χημικά», τόνισε ο Ασαντ.

Όσο για το αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί δήλωσε ότι αν η παραίτησή του βελτίωνε την κατάσταση στη χώρα του θα το έκανε χωρίς δισταγμό, ωστόσο παραμένει στη θέση του γιατί «όταν είσαι στο μέσο μίας φουρτούνας ποτέ δεν παραιτείσαι και δεν αφήνει τη χώρα σου. Η αποστολή σου είναι να φέρεις τη χώρα στην στεριά και όχι να εγκαταλείψεις το πλοίο και τον συριακό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...