Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνητικό για τον Μπερλουσκόνι το αποτέλεσμα της α' ψηφοφορίας της ιταλικής γερουσίας

Ο Αντρέα Αουτζέλο (φωτογραφία αρχείου) καθώς προσέρχεται στο κτήριο που συνεδριάζει η  επιτροπή της ιταλικής γερουσίας, που εξετάζει την ενδεχόμενη αποπομπή του Μερλουσκόνι από το κοινοβούλιο.

Αρνητικό για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν το αποτέλεσμα της αποψινής πρώτης ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής της ιταλικής γερουσίας, η οποία εξετάζει την ενδεχόμενη αποπομπή του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο μετά την οριστική του καταδίκη για φορολογική απάτη.


Ο εισηγητής Αντρέα Αουτζέλο, ο οποίος ανήκει στην κεντροδεξιά, είχε προτείνει να διατηρήσει ο Μπερλουσκόνι το αξίωμα του γερουσιαστή. Η 23μελής επιτροπή, με 15 ψήφους κατά και 1 υπέρ, απέρριψε την πρόταση και νέος εισηγητής ορίσθηκε ο Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.
Οι γερουσιαστές της κεντροδεξιάς είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η συνεδρίασή της. Η κίνηση τους αυτή, όπως είπαν οι ίδιοι, έγινε ως «συμβολική διαμαρτυρία για την αποψινή απόφαση, η οποία, στην ουσία, βασίστηκε σε προκαταλήψεις».

Η επιτροπή αυτή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός και στην συνέχεια, έως την 15η Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι θα έχει αποφανθεί σχετικά με το εάν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποπεμφθεί από το σώμα και η ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...