Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τυνησία: Σε παραίτηση οδηγείται η ισλαμιστική κυβέρνηση

Την παραίτησή του ανακοίνωσε το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα της Τυνησίας –Η χώρα ετοιμάζεται για εκλογές


Η παραίτηση της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τυνησίας ανακοινώθηκε σήμερα Σάββατο, ως αποτέλεσμα της κρίσης που επικρατεί στη χώρα τον τελευταίο καιρό με πρωταγωνιστές το κυβερνών κόμμα Ενάχντα και την αντιπολίτευση.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, το κόμμα παραιτείται και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, με την ελπίδα να σταθεροποιηθεί η δημοκρατία που κλονίζεται από το 2011 που ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη.

Η ισχυρή εργατική ένωση UGTT, πρότεινε να υπάρξουν διαπραγματεύσεις τριών εβδομάδων, πριν το κυβερνών κόμμα δώσει τη θέση του σε μία μεταβατική κυβέρνηση και στην πορεία ορίσει ημερομηνία για την διεξαγωγή εκλογών.

«Ο διάλογος θα ξεκινήσει την Δευτέρα ή την Τρίτη», δήλωσε ο Λοτφι Zιτούν του κόμματος Ενάχντα, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε το πλάνο αυτό χωρίς αντίρρηση ώστε να βγει από την πολιτική κρίση η χώρα.

Από την στιγμή της ανατροπής του Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι το 2011 η χώρα είναι διασπασμένη, με το Ενάχντα να προσπαθεί να επιβάλει ισλαμιστική ατζέντα.

Τον τελευταίο καιρό δε, δεκάδες χιλιάδες ήταν οι πολίτες που διαδήλωσαν ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την λήξη του πολιτικού αδιεξόδου, με αφορμή τη δολοφονία ηγέτη της αριστερής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...