Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Έξι πιστοί και ο δράστης νεκροί από την επίθεση σε ναό των Σιχ

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας» την επίθεση εναντίον ναού των Σιχ στην πόλη Οουκ Κρικ του Ουισκόνσιν, από την οποία... έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δράστης.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζον Έντουαρντς πως έξι πιστοί και ο δράστης είναι νεκροί και πως ακόμα τρεις άνθρωποι, ο ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν σοβαρά.

"Θεωρούμε πως πρόκειται για πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας και το FBI διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία», τόνισε ο Έντουαρντς, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως ο δράστης είχε προσωπικά κίνητρα για την επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ναός έχει εκκενωθεί και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Ένας ο δράστης

Η επίθεση είναι έργο ενός δράστη, δήλωσαν αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, οι επίσημοι φορείς του Οακ Κρικ του Ουισκόνσιν, δήλωσαν ότι οι πρώτες αναφορές στο σύστημα έκτακτης ανάγκης σημείωναν την εκδοχή πολλαπλών σκοπευτών. Το ίδιο συνέβη αρχικά και στο μακελειό στον κινηματογράφο στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Ο μοναδικός σκοπευτής σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού.

«Σταμάτησαν ένα τραγικό συμβάν που θα μπορούσε να εξελισσόταν πολύ χειρότερα» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Οακ Κρικ, Τζον Έντουαρντς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο ναό των Σιχ έγινε μεθοδική έρευνα και ανακρίθηκε το σύνολο των προσκυνητών που βρίσκονταν μέσα.

Οι πιστοί κυρίως γυναίκες και παιδιά τη στιγμή της επίθεσης είχαν ετοιμάσει γεύμα για το εκκλησίασμα και μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση αναζήτησαν καταφύγιο σε διάφορα σημεία, δήλωσαν στους αστυνομικούς φίλοι και μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...