Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Τρεις μέρες θαμμένοι στα ερείπια - Τους βρήκαν ζωντανούς

Τους δύο Ιρανούς βρήκαν εκπαιδευμένα σκυλιά κάτω απο τα συντρίμμια του σπιτιού τους. 360 οι νεκροί, πάνω απο 3.000 οι τραυματίες.


Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί σήμερα από τα ερείπια του σπιτιού τους μετά τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν το Σάββατο στο βορειοδυτικό Ιράν, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια του σπιτιού τους αφού ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο Irib και το πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με το Irna οι επιζώντες, που είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους, βρέθηκαν σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Βαρζεκάν, βορειοανατολικά της Ταμπρίζ.

Το χωριό αυτό, όπως και εκατοντάδες άλλα, καταστράφηκε από τους σεισμούς των 6,3 και 6,4 βαθμών που σημειώθηκαν το Σάββατο και έχουν στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 360 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, ενώ 3.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Μουσταφά Μοχαμάντ Νατζάρ είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι σταματούν οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων καθώς δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες.

Νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο Fars μετέδωσε ότι ένας αδιευκρίνιστος αριθμός σορών εντοπίστηκε σήμερα στα ερείπια σπιτιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...