Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Συριακά μαχητικά παραβίασαν τον ιρακινό εναέριο χώρο για να βομβαρδίσουν την πόλη Μπουκάμαλ

Syria children of freedom
Syria children of freedom (Photo credit: FreedomHouse)
Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν σήμερα τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να βομβαρδίσουν τη μεθοριακή πόλη Μπουκάμαλ, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, ανέφεραν σήμερα Ιρακινοί αξιωματούχοι. Syria air force

«Συριακά μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο του Ιράκ γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και παρέμειναν εκεί επί 15 λεπτά. Στόχευαν την Μπουκάμαλ που βρίσκεται στο συριακό έδαφος», είπε ένας αντισυνταγματάρχης της μεθοριακής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ένας εκπρόσωπος του κέντρου διοίκησης της επαρχίας Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό όμως απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο δήμαρχος της πόλης Κάιμ που βρίσκεται απέναντι από την Μπουκάμαλ, στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, είπε ότι η συριακή πόλη όντως βομβαρδίστηκε αλλά «κανένα αεροπλάνο δεν μπήκε στο Ιράκ, όλα έγιναν στη συριακή πλευρά».

Η Μπουκάμαλ βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα στα χέρια των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...