Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Συρία

Περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη βία στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, όταν ξέσπασε η εξέγερση στη χώρα... δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Στις 13 Αυγούστου, 23.002 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, εκ των οποίων 16.142 πολίτες, 1.018 λιποτάκτες και 5.842 στρατιώτες", σημείωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι 2.409 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Ιουλίου.

"Ο συνολικός αριθμός (των νεκρών) δεν περιλαμβάνει τα μέλη των πολιτοφυλακών, τους χιλιάδες κρατούμενους η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη, ούτε αυτούς που δεν έχουν μπορέσει να αναγνωριστούν", σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Όσον αφορά τη σύγκρουση στη Συρία δεν είναι εφικτό πλέον να γίνει ένας απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή από τότε που ο ΟΗΕ σταμάτησε την καταμέτρηση των θυμάτων.

Παράλληλα το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αλάμ ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα του ότι απήχθη ένας δημοσιογράφος του από τους αντάρτες στην πόλη Χομς στην κεντρική Συρία.

Ο δημοσιογράφος, ο Αχμάντ Σοτούφ, απήχθη "από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες" καθώς επέστρεφε στο σπίτι στο οποίο διαμένει στην Χομς, σημείωσε το Αλ Αλάμ.

Το Ιράν είναι σύμμαχος του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Αλ Αλάμ δεν διευκρινίζει την εθνικότητα του δημοσιογράφου, ούτε πότε απήχθη, αλλά σημειώνει ότι η τύχη του αγνοείται εδώ "και πολλές ημέρες", σύμφωνα με την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...