Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Προσωρινή ανακωχή για δύο μεγάλους εχθρούς

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, οι χώρες των οποίων έχουν αυτήν την περίοδο πολύ τεταμένες σχέσεις,
είχαν το Σάββατο μια φιλική συνομιλία κατά την ορκωμοσία της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ στη Βραζιλία.

"Συζήτησαν χαμογελώντας για τουλάχιστον πέντε λεπτά περίπου. Έμοιαζε με μια κοινωνική συνομιλία, με τους δυο τους να χαμογελούν συνεχώς", δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας βραζιλιάνος αξιωματούχος.

Η συνάντηση αυτή έγινε τέσσερις μόνο μέρες μετά την ανάκληση από τις ΗΠΑ της βίζας του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, λόγω της άρνησης της Βενεζουέλας να δεχθεί το διορισμό του αμερικανού διπλωμάτη Λάρι Πάλμερ ως νέου πρεσβευτή στο Καράκας.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ενώ η Ντίλμα Ρούσεφ υποδεχόταν τους ξένους ηγέτες που είχαν μεταβεί στη Βραζιλία προκειμένου να παραστούν στην ορκωμοσία της.

Παρόντες ήταν, περιμένοντας να πάνε να χαιρετήσουν τη Ρούσεφ, ο πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, ο χιλιανός πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινέρα, ο κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο Τσάβες και η Κλίντον. Ο βενεζουελανός πρόεδρος έτεινε το χέρι στην Κλίντον η οποία έτεινε με τη σειρά της το δικό της.

Στη συνέχεια η Κλίντον πήγε να συγχαρεί τη νέα πρόεδρο της Βραζιλίας και να φωτογραφηθεί μαζί της και αμέσως στο πλάι της βρισκόταν ο Τσάβες, που περίμενε τη σειρά του για να συγχαρεί κι αυτός τη Ρούσεφ και να φωτογραφηθεί μαζί της, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τις κάμερες που είχαν εγκατασταθεί στο προεδρικό παλάτι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...