Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σχέδιο επιστροφής για τους Έλληνες της Αιγύπτου

Την ενεργοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο και θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αποφάσισε σε σημερινή σύσκεψη το υπουργείο Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται η αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, όταν διασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Τους έχει δοθεί η οδηγία να παραμείνουν στις κατοικίες τους.

Προειδοποιήσεις Μπαραντέι στις ΗΠΑ

Μήνυμα στην Ουάσινγκτον να αλλάξει πολιτική απέναντι στο καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ έστειλε μέσω του CNN ο βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι (φωτό), ο οποίος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη λαϊκή εξέγερση κατά του Αιγυπτιακού καθεστώτος. 

Σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο, ανέφερε ότι η πολιτική των ΗΠΑ για την Αίγυπτο κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της. "Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά από τον αιγυπτιακό λαό να πιστέψει ότι ένας δικτάτορας που είναι στην εξουσία εδώ και 30 χρόνια θα είναι ο άνδρας που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία", υπογράμμισε.

"Από τη μία μεριά μιλάτε για δημοκρατία, για κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα και από την άλλη εξακολουθείτε να υποστηρίζετε έναν δικτάτορα που καταπιέζει το λαό του [...]Θα ήταν καλύτερο αν ο πρόεδρος Ομπάμα δεν είναι ο τελευταίος που θα πει στον πρόεδρο Μουμπάρακ ότι έχει έρθει η ώρα να φύγει.

Ο Μ. Ελ Μπαραντέι ζήτησε να φύγει "σήμερα" από την εξουσία ο Μουμπάρακ, προκειμένου να διεξαχθούν "ελεύθερες και δίκαιες" εκλογές.

Ο λαός που διοργάνωσε αυτές τις διαδηλώσεις και πολλά άλλα κόμματα μου έχουν δώσει την εξουσιοδότηση -την εντολή- να διαπραγματευτώ για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας", πρόσθεσε.

Ρίχνοντας γέφυρες προς το στρατό, εξέφρασε την ελπίδα να συνεργαστεί μαζί του. "Ο στρατός είναι μέρος της Αιγύπτου", είπε.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στηρίζουν τον Μπαραντέι

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το μεγαλύτερο κίνημα της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, αποφάσισε να υποστηρίξει το Νομπελίστα Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στις διαπραγματεύσεις του με τον πρόεδρο Μουμπάρακ. 

  Εκπρόσωπος της οργάνωσης γνωστοποίησε ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι εξουσιοδότησαν, μέσω της συμμετοχής τους στο συνασπισμό της Εθνικής Συμμαχίας για την Αλλαγή, τις διαπραγματεύσεις με το καθεστώς.

Εν τω μεταξύ, η οργάνωση απέρριψε τη νέα κυβέρνηση που διόρισε χθες ο Χόσνι Μουμπάρακ. "Πρόκειται για μία προσπάθεια να παρακαμφθούν οι διεκδικήσεις του λαού", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...