Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δέμα με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Κροατίας στο Βερολίνο

A German Police Car, in Cologne.Image via Wikipedia

Ένα δέμα που περιείχε μια χειροβομβίδα εντοπίστηκε τη Δευτέρα έξω από την πρεσβεία της Κροατίας στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Δεν είναι βέβαιο ότι η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί. Το περιστατικό σημειώνεται δύο ημέρες πριν την επίσκεψη του Κροάτη προέδρου στην γερμανική πρωτεύουσα.

«Ένας υπάλληλος της πρεσβείας άνοιξε ένα πακέτο που είχε σταλεί με το ταχυδρομείο περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) και βρήκε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με χειροβομβίδα» αναφέρει η αστυνομία του Βερολίνου σε ανακοίνωσή της.

Το δέμα περιείχε επίσης μια απειλητική επιστολή και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος για να καταστραφεί.

Εμπειρογνώμονες εξετάζουν εάν η χειροβομβίδα θα μπορούσε να έχει ανατιναχθεί, ενώ υπηρεσίες του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν ότι η χειροβομβίδα δεν είχε μηχανισμό πυροδότησης.

Ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο την Τετάρτη και να συναντηθεί την Πέμπτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, Νόρμπερτ Λάμερτ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Γερμανία θα κάνει «τα πάντα για να διασφαλίσει την προστασία και την ασφάλεια των ξένων αντιπροσωπειών» στη χώρα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...