Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δραματική έκκληση των ομήρων στην Αλγερία: Βοηθήστε μας!


Ένας Βρετανός, ένας Ιρλανδός και ένας Ιάπωνας, τρεις από τους 41 δυτικούς που είναι όμηροι στα χέρια ισλαμιστών μαχητών στην Αλγερία, απηύθυναν έκκληση να απομακρυνθούν τα αλγερινά στρατεύματα γύρω από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της BP ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Οι τρεις άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαρίρα και ο ένας μετά τον άλλο επέμειναν να απομακρυνθούν τα στρατεύματα, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί οι όμηροι και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Τα λόγια των τριών ομήρων μεταφράζονταν ταυτόχρονα στα αραβικά.

Ο Ιρλανδός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε πως η κατάσταση επιδεινώνεται και ζήτησε να απομακρυνθούν τα αλγερινά στρατεύματα. Πρόσθεσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγό του.
Ο Βρετανός είπε πως οι διαπραγματεύσεις είναι απαραίτητες για να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Σύμφωνα με το αλ Τζαζίρα, ο τρίτος όμηρος, ένας Ιάπωνας έχει τραυματιστεί.

Αμέσως μετά ένας από τους απαγωγείς, με το ψευδώνυμο Αμπού αλ-Μπαράα δήλωσε: "Ζητάμε την απομάκρυνση του αλγερινού στρατού για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις". Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο αλγερινός στρατός άνοιξε πυρ προς τις εγκαταστάσεις, τραυματίζοντας έναν Ιάπωνα όμηρο.

Ο Αμπού αλ-Μπαράα τόνισε πως ο αριθμός των ομήρων είναι "περίπου 40" και προέρχονται από περίπου δέκα χώρες: Νορβηγία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Ρουμανία, Κολομβία, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Ιρλανδία, Ιαπωνία και Γερμανία.
Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως δεν έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία Γάλλων ανάμεσα στους ομήρους.

Επικαλούμενο έναν από τους ομήρους, το γαλλικό France24 μετέδωσε πως οι ισλαμιστές μαχητές έχουν αναγκάσει ορισμένους από αυτούς να φορούν ζώνες με εκρηκτικά.

Ο όμηρος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κανάλι δήλωσε πως οι απαγωγείς είναι βαριά οπλισμένοι και απειλούν να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου αν ο αλγερινός στρατός επέμβει για να απελευθερώσει τους ομήρους.
Το France 24 επισήμανε πως δεν μπορεί να επαληθεύσει αν ο άντρας με τον οποίο ήρθε σε επαφή, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο και δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, μιλούσε υπό την απειλή βίας.

"Επιτέθηκαν ταυτόχρονα και στα δύο εργοστάσια. Εισέβαλαν στο ένα από αυτά και μόλις ξημέρωσε συγκέντρωσαν όλους όσοι βρίσκονταν εκεί", πρόσθεσε ο ίδιος άντρας που σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο ακουγόταν ήρεμος.

Οι ισλαμιστές έπιασαν τους ομήρους ως αντίποινα για την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί βρίσκονται Γάλλοι.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...