Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αλγερία:Τριάντα όμηροι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσής τους

Στους 30 ανέρχονται οι όμηροι που έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση του αλγερινού στρατού για την απελευθέρωσή τους από τους ισλαμιστές που τους κρατούσαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας, της ανατολικής Αλγερίας, όπως ανέφερε απόψε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πηγή αυτή είπε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 7 ξένοι, σημειώνοντας ότι οι δύο ήταν Ιάπωνες, δύο Βρετανοί και ένας Γάλλος. Δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα των υπόλοιπων.

Από την πλευρά των ισλαμιστών, σκοτώθηκαν έντεκα άτομα. Από αυτούς τρεις ήταν Αιγύπτιοι, δύο Αλγερινοί, δύο Τυνήσιοι, δύο Λίβυοι, ένας Γάλλος και ένας Μαλινέζος. Στους Αλγερινούς περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της ομάδας, ο Τάχερ Μπεν Σένεμπ.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλγερίας Νταού Ουλντ Κάμπλια οι ισλαμιστές που κατέλαβαν το εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου είχαν φτάσει στη χώρα από τη γειτονική Λιβύη.

«Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που διαθέτουμε οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ήρθαν από τη Λιβύη», είπε ο υπουργός μιλώντας στην αραβόφωνη διαδικτυακή εφημερίδα Echorouk.

Η αλγερινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να επέμβει λόγω της αδιαλλαξίας των τρομοκρατών και της πρόθεσής τους να διαφύγουν μαζί με τους ομήρους.

Οι ισλαμιστές, πάντως, της επονομαζόμενης «Μασκοφορεμένης Ταξιαρχίας» ισχυρίζονται ότι σκοτώθηκαν 35 όμηροι και 15 ένοπλοι ενώ σώθηκαν μόλις επτά από τους ομήρους, που κρατούνταν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...