Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μακάβριο δέμα σε αεροδρόμιο - Περιείχε 18 ανθρώπινα κρανία


Με ένα μακάβριο εύρημα ήρθαν οι αμερικανικές αρχές σε αεροδρόμιο του Σικάγου, όταν εντόπισαν ένα δέμα που περιείχε 18 ανθρώπινα κρανία.

Τα κρανία, που το καθένα έφερε ετικέτα με το όνομα του νεκρού και την αιτία θανάτου του, είχαν σταλεί στις ΗΠΑ από ερευνητικό ίδρυμα στην Ιταλία.

«Τα κρανία ήσαν ανατομικά δείγματα που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, ήσαν καλώς διατηρημένα, συσκευασμένα και έφεραν ετικέτες όταν εισήλθαν» στο αμερικανικό έδαφος, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Κομητείας Κουκ Μέρι Παλαιολόγος.

Όμως τα κιβώτια, όταν πέρασαν από έλεγχο με ακτίνες Χ στο αεροδρόμιο κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές λόγω ανεπαρκών εγγράφων.

«Προς το παρόν εργάζονται για τα έγγραφα» προκειμένου τα κιβώτια να μπορέσουν να επαναπροωθηθού στον τελικό προορισμό τους, το κρεματόριο, επεσήμανε η Παλαιολόγος, χωρις να προσδιορίζει ποιο ήταν το ιταλικό ίδρυμα.

Οι ΗΠΑ, όπου κανείς μπορεί να δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη, είναι ένα διεθνές κέντρο για τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση, καθώς οι ανθρώπινες σοροί χρησιμοποιούνται στην ιατρική έρευνα.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...