Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

19 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς από κατολίσθηση στην Κίνα

Συνολικά 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά, από κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες το πρωί σε περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, στην νοτιοδυτική Κίνα, η οποία είχε πληγεί πρόσφατα από σεισμό και βρίσκεται κοντά σε ανθρακωρυχείο.

Στην περιοχή Ζενσιόνγκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Γιουνάν, όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση, βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι τρεις τελευταίες σοροί έπειτα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας περίπου χίλιοι στρατιώτες, πυροσβέστες, αστυνομικοί και ανθρακωρύχοι με εκσκαφείς, φτυάρια και μηχανήματα εντοπισμού της ανθρώπινης παρουσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Συνολικά 14 σπίτια της κοινότητας Γκαοπό θάφτηκαν και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κωμόπολη Ζαοτζιαγού.

Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από την κατολίσθηση βρισκόντουσαν στα σπίτια τους καθώς χθες ήταν η πρώτη ημέρα των διακοπών για το κινεζικό Νέο Έτος, διευκρινίζει η εφημερίδα Σονγκίνγκ Σενμπάο.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις για δέκα ημέρες στην περιοχή, σύμφωνα με γεωλόγους που επικαλείται το Νέα Κίνα, ενώ η εφημερίδα Σενμπάο επισημαίνει ότι το υπέδαφος στην περιοχή μπορεί να είχε καταστεί σαθρό και λόγω της εγγύτητας του ανθρακωρυχείου της Γκαοπό, υπόθεση την οποία απέρριψε τοπικός αξιωματούχος.

Επίσης η περιοχή αυτή της Γιουνάν είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών, από τον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 81 άνθρωποι και από κατολίσθηση που σημειώθηκε ένα μήνα μετά 18 μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...