Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Βοήθεια από τη NASA στους Χιλιανούς μεταλλωρύχους


Τέσσερις ειδικοί της NASA, οι οποίοι εκλήθησαν από την κυβέρνηση της Χιλής, φιλοδοξούν ώστε η εμπειρία τους στο απόλυτο κενό του διαστήματος να καταστεί επωφελείς για την διάσωση των 33 παγιδευμένων μεταλλωρύχων, τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής Μάικλ Ντάνκαν. Τον Δρα Ντάνκαν θα συνοδεύουν ένας ψυχολόγος, ένας άλλος γιατρός και ένας μηχανικός. Η ομάδα τους θα μεταβεί στις αρχές της εβδομάδος, τόνισε ο ίδιος, χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία.

«Η NASA διαθέτει μακρά εμπειρία στους αποκλεισμούς, ιδίως στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», τονίζει σε συνέντευξη που δημοσίευσε αυτό το σαββατοκύριακο η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

«Το περιβάλλον βέβαια είναι διαφορετικό, όμως η ανθρώπινη αντίδραση είναι ακριβώς η ίδια», εξήγησε ο Δρ Ντάνκαν, αναπληρωτής διευθυντής της ιατρικής ομάδας των Επιστημών Ζωής στο Διάστημα της NASA στον διαστημικό σταθμό Τζόνσον στο Χιούστον του Τέξας. «Πιστεύουμε πως ορισμένα πράγματα που διδαχθήκαμε από τις έρευνες και τις δραστηριότητές μας μπορούν να προσαρμοσθούν στους παγιδευμένους μεταλλωρύχους», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τονίζει πως «οι Χιλιανοί ήσαν πολύ οργανωμένοι και είχαν τις απαραίτητες υποδομές», προσθέτοντας πως και οι ίδιοι οι παγιδευμένοι «έκαναν πολλά ώστε να αλληλοβοηθηθούν μέσω της αυτοοργάνωσης έτσι ώστε να επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...