Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ψευδή στοιχεία για να πάρει δάνειο έδωσε ο Γάλλος υπ.Εργασίας

Παρίσι: Στο στόχαστρο του Τύπου βρέθηκε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας, Ερίκ Βερτ, εμπλεκόμενου και στο σκάνδαλο της κληρονόμου της L’Oreal, μετά την αποκάλυψη ότι έκανε ψευδή δήλωση εισοδήματος για να λάβει ένα δάνειο.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Mediapart, ο Βερτ συμπλήρωσε μία ψευδή δήλωση εισοδημάτων προκειμένου να λάβει δάνειο από την τράπεζα Credit Agricole για την προεκλογική του εκστρατεία για την δημαρχία του Σαντιγί, περιοχή στα βόρεια του Παρισιού της οποίας είναι δήμαρχος από το 2005.
Στις αρχές του 2008 ο Βερτ πήρε δάνειο 6.500 ευρώ για οκτώ μήνες από την Credit Agricole για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας. Στην αίτηση του δανείου ανέφερε ότι τα μηνιαία έσοδά του είναι 3.000 ευρώ, την ώρα που λαμβάνει περίπου 14.000 ευρώ το μήνα μεικτά ως υπουργός και περίπου 2.400 ευρώ ως δήμαρχος, αναφέρει ο Mediapart, επικαλούμενος το έγγραφο της τράπεζας.
Το περιβάλλον του υπουργού χαρακτήρισε πάντως τη πληροφορία «παράλογη» και διαβεβαίωσε ότι το δάνειο ήταν «σύμφωνο με τους κανονικούς όρους, όπως όλα τα δάνεια για προεκλογικές εκστρατείες», υπογραμμίζοντας επίσης ότι «αποπληρώθηκε με κανονικούς όρους».
Από την πλευρά της, η γαλλική τράπεζα «διέψευσε επισήμως όλες τις εικασίες ή τις ερμηνείες που μπορεί να βγουν από ένα έγγραφο που δεν έχει κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα». Επιπλέον, η τράπεζα δεν αποκλείει να καταφύγει στη δικαιοσύνη για παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...