Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μανίλα: Τραγικός επίλογος στην ομηρία των τουριστών

Αιματηρή κατάληξη είχε στη Μανίλα η επιχείρηση της αστυνομίας για την απελευθέρωση των τουριστών, που κρατούσε ομήρους σε λεωφορείο πρώην αστυνομικός.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ έχασαν τη ζωή τους, ενώ οκτώ μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι νοσοκομείο. Νεκρός έπεσε και ο δράστης της ομηρίας, μετά την ανταλλαγή πυρών με ειδική ομάδα της αστυνομίας που επέδραμε στο λεωφορείο.
Ο Τσανγκ έκανε λόγο για «μεγάλη τραγωδία», εκφράζοντας τη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το περιστατικό οι αρχές των Φιλιππίνων. «Ο τρόπος χειρισμού, ιδιαίτερα το αποτέλεσμα, κρίνω ότι είναι απογοητευτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τη λύπη της κυβέρνησης των Φιλιππίνων για το βίαιο τέλος που είχε η ομηρία, η οποία διήρκεσε πάνω από δέκα ώρες, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας κ. Τζέσι Ρομπρέντο.
Ο δράστης της ομηρίας, Ρολάντο Ντελ Ροσάριο Μεντόσα, οπλισμένος με ένα Μ-16 κατέλαβε το λεωφορείο με αίτημα να αναθεωρήσουν οι αρχές την αποπομπή του από την αστυνομία το Φεβρουάριο του 2009 με την κατηγορία του εκβιασμού και της παρενόχλησης.
Όταν κατέλαβε το λεωφορείο οι επιβαίνοντες ανέρχονταν σε 25 -20 τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ, ένώ στο όχημα βρίσκονταν ακόμη ένας ξεναγός από το Χονγκ Κονγκ και τέσσερις Φιλιππινέζοι.
Έξι από τους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, και τρεις Φιλιππινέζοι αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι χάρη στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν για την απελευθέρωσή τους.
Από το όχημα διέφυγε και ο οδηγός του, όταν ο Μεντόσα άρχισε να πυροβολεί σε ένα ξέσπασμα οργής που είχε, καθώς έβλεπε τον αδελφό του που βοηθούσε στις διαπραγματεύσεις, να απομακρύνεται από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...