Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Β. Πούτιν: Τεταμένη η κατάσταση στη Ρωσία

Τεταμένη και επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση με τις πυρκαγιές στη Ρωσία ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκεπτόμενος τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του Βορονιέζ.
Εν τω μεταξύ, οι νεκροί από τις πυρκαγιές, οι οποίες εξακολουθούν να μαίνονται έφθασαν τους 48, με τους καπνούς να έχουν πνίξει τη Μόσχα.
Εντονες επικρίσεις διατυπώθηκαν για ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα της ρωσικής κυβέρνησης, καθώς και για την ψήφιση το 2006 νέου Δασικού Κώδικα που αποδυνάμωσε την άμυνα των εκτεταμένων ρωσικών δασικών εκτάσεων κατά των πυρκαγιών.
Οι δασικές πυρκαγιές είναι οι φονικότερες από το 1972, οπότε 104 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους μόνο στην περιοχή της Μόσχας, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
Ο καύσωνας που επικρατεί στις περιοχές της ευρωπαϊκής Ρωσίας από τα μέσα του Ιουνίου, κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς σίτου σε ορισμένες περιοχές πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η φτωχή συγκομιδή στην τρίτη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο θα οδηγήσει σε άνοδο των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως.
Οι πυρκαγιές και ο καύσωνας δημιούργησαν επιπλοκές και στη λειτουργία ορισμένων πυρηνικών σταθμών. Ο αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού του Νοβοβορονιέζ σταμάτησε σήμερα τη λειτουργία του καθώς οι υψηλές θερμοκρασίας έθεσαν εκτός λειτουργίας τους μετασχηματιστές, ενώ οι υπόλοιποι αντιδραστήρες λειτουργούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Rosatom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...