Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τα «βρώμικα» διαμάντια «έφαγαν» το διευθυντή του ιδρύματος Μαντέλα

Ένας από τους ιθύνοντες του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Νέλσον Μαντέλα υποχρεώθηκε να δηλώσει παραίτηση, ύστερα από την αποκάλυψη ότι είχε παρακρατήσει τα ακατέργαστα διαμάντια που του είχε αρχικά δώσει το γνωστό φωτομοντέλο Ναόμι Κάμπελ.
Ο Τζέρεμι Ράντκλιφ είχε παραδεχθεί ότι έλαβε το σακουλάκι με τα διαμάντια που του έδωσε η Ναόμι Κάμπελ πριν από λίγες ημέρες.
Δεν είχε αναλογιστεί, ωστόσο, τις συνέπειες.
"Τρία μικρά, άκοπα διαμάντια μου δόθηκαν από τη Ναόμι Κάμπελ στο Μπλε Τρένο στις 26 Σεπτεμβρίου 1997" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη στο BBC.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τζέρεμι Ράντκλιφ "λυπάται" και "έχει μετανιώσει" που δεν ειδοποίησε νωρίτερα τη διεύθυνση του ιδρύματος για το περιστατικό και βεβαίως επειδή έλαβε την απόφαση να κρατήσει τις "βρώμικες μικρές πέτρες".
Σε καμία περίπτωση δεν είχε την πρόθεση να βλάψει τη φήμη του ιδρύματος ή εξ αιτίας του το ίδρυμα να υποστεί ζημίες κάθε είδους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε είχε ανακοινώσει την 1η Ιουλίου ότι η Ναόμι Κάμπελ κλήθηκε να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για τις δηλώσεις της πρώην συνεργάτιδος της, Κάρολ Γουάιτ, και της ηθοποιού Μία Φάροου.
Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το 1997 ο Τσαρλς Τέιλορ προσέφερε στην Ναόμι Κάμπελ ένα διαμάντι, ύστερα από ένα δείπνο που δόθηκε στη Νότια Αφρική από τον τότε πρόεδρο της χώρας, Νέλσον Μαντέλα.
Με την κατάθεση της Ναόμι Κάμπελ, η εισαγγελική αρχή επιδιώκει να στηρίξει την κατηγορία ότι ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, πουλούσε διαμάντια για να αγοράσει όπλα, τα οποία έδινε στους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου της Σιέρα Λεόνε, οι οποίοι ευθύνονται για τις βιαιότητες της περιόδου 1991-2001.
Ο Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς χαρακτηρίζοντας τους ως "ανοησίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...