Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Τουρκική εταιρεία θα κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο του Κοσσυφοπεδίου

Flying for KosovoImage by eutoxeres via Flickr
Τη «νέα πύλη του Κοσσυφοπεδίου» ανέλαβε να κατασκευάσει η τουρκική εταιρεία Limak Holding. Πρόκειται για μια επένδυση 144 εκατ. ευρώ και για το πρώτο συμβόλαιο με εταιρεία του εξωτερικού που υπογράφει η ηγεσία του Κοσόβου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Ο όμιλος Limak Holding δραστηριοποιείται στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, του τσιμέντου, της τεχνολογίας και της αεροπλοΐας.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε την Παρασκευή στις 13 Αυγούστου, μια επένδυση της τάξεως των 140 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανακατασκευή του Διεθνούς Αερολιμένος της Πρίστινα, ενώ για τα επόμενα είκοσι χρόνια τη λειτουργία του αεροδρομίου αναλαμβάνει η τουρκική πλευρά.

Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, η Limak Holding είναι η πρώτη εταιρεία ξένων συμφερόντων που θα δραστηριοποιηθεί στο Κοσσυφοπεδίου.

Προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου αεροδρομίου 27.000 τετραγωνικών μέτρων, ενός αεροδιαδρόμου 77.000 τετραγωνικών μέτρων, ένος νέου πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και των εγκαταστάσεων στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 1.750 οχημάτων και των δεξαμενών καυσίμων.

"Στόχος είναι η εξυπηρέτηση περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων επιβατών κάθε χρόνο" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σεζάι Μπακακσίζ, στη διάρκεια τηε συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών στην Πρίστινα.

Στην τελετή της υπογραφής της σύμβασης παρέστη και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...