Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ολλανδία: Εκατοντάδες κακοποιήσεις από κληρικούς

Εννιακόσιες «επικοινωνίες» για πιθανές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του κλήρου στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί από τα μέσα Μαρτίου από την αρμόδια ερευνητική επιτροπή για το θέμα, ανακοινώθηκε σήμερα από πηγές της.

«Οι 900 πληροφορίες προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα θύματα, αλλά επίσης και από οικείους τους, οι οποίοι ήλθαν σε επικοινωνία μαζί μας», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκερτ Γιαν Φερχόγκ, εκπρόσωπος της επιτροπής.

Η έρευνα, που επισήμως ξεκίνησε χθες, είχε δρομολογηθεί «από τα μέσα Μαρτίου», πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε ότι «η λήψη των μηνυμάτων είχε ξεκινήσει από εκείνη τη στιγμή». «Κάποια» μέλη του κλήρου, τα οποία είχαν υποπέσει σε σεξουαλικά αδικήματα υποδείχθηκαν μέσω αυτής της επικοινωνίας στην επιτροπή, τόνισε. Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης αφορούν την περίοδο «από το 1945 ίσαμε τις ημέρες μας», όμως στην πλειονότητά τους έχουν παραγραφεί, τόνισε ο Φερχόγκ.

Η ολλανδική επισκοπική σύνοδος και η σύνοδος ολλανδικών θρησκευτικών θεσμών είχαν ανακοινώσει στις 9 Μαρτίου την έναρξη μίας «ευρείας, εξωτερικής και ανεξάρτητης»έρευνας για σεξουαλικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει μέλη του Καθολικού κλήρου εναντίον ανηλίκων, και ζήτησαν από τον πρώην υπουργό Παιδείας Βιμ Ντέτμαν να αναλάβει την προεδρία της ερευνητικής επιτροπής.
www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...