Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κέρι: Ετοιμοι για διαγματεύσεις Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

Ο Αμερικανός υπουργός συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για τη «σοβαρότητα» που επέδειξαν «αρχίζοντας συνομιλίες» και «παίρνοντας και οι δυο προσωπικά πολιτικά ρίσκα»


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι είναι «αποφασισμένοι» να συνεχίσουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις τους, τις οποίες επανέλαβαν στα τέλη Ιουλίου.

Ο Κέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι δήλωσε ότι «θα συναντηθεί σύντομα» με τον ισραηλινό
πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Κέρι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός υπουργός συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για τη «σοβαρότητα» που επέδειξαν «αρχίζοντας συνομιλίες» και «παίρνοντας και οι δυο προσωπικά πολιτικά ρίσκα».

Ο Κέρι συναντήθηκε στο Παρίσι με υπουργούς του Αραβικού Συνδέσμου, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Η υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου για μια οριστική λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης είναι πολύ σημαντική ώστε να υπάρξουν ο δυναμισμός και η ενέργεια που απαιτούνται για τη θετική έκβαση των συνομιλιών αυτών», δήλωσε ο Κέρι.

Ωστόσο, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι «μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος». Τους ισχυρισμούς αυτούς απορρίπτουν κατηγορηματικά αμερικανοί αξιωματούχοι.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου του Κέρι, δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική πολιτική αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...