Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δολοφονία στελεχών του PKK στο Παρίσι - Εκ των ιδρυτικών μελών το ένα θύμα

Τρεις γυναίκες Κουρδικής καταγωγής, οι δύο στελέχη του PKK και μια νεαρή ακτιβίστρια εντοπίστηκαν σήμερα δολοφονημένες με μία σφαίρα στο κεφάλι στο Κέντρο Ενημέρωσης του Κουρδιστάν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο που εδρεύει στη Γαλλία τα θύματα είναι η Sakine Cansiz, εκ των ιδρυτικών στελεχών του PKK, η Fidan Dogan εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου του Κουρδιστάν με έδρα στις Βρυξέλλες και η Leyla Soylemez, μια νεαρή ακτιβίστρια.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο για «μη ανεκτό» έγκλημα.

Τα κίνητρα παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η Τουρκία συνομιλεί με τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν με στόχο τον αφοπλισμό του PKK.

«Η σκηνή του εγκλήματος παραπέμπει σε εκτέλεση, όμως πρέπει πρώτα να διεξαχθεί έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του δράματος», δήλωσε αστυνομική πηγή.
Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λεόν Εντάρ, υπεύθυνος της Ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων, οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στον χώρο το Κέντρου χθες το μεσημέρι.
Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά χωρίς επιτυχία διότι δεν είχε τα κλειδιά.Τελικά, τα τρία πτώματα ανακαλύφθηκαν τη νύχτα, λίγο μετά τις 02.00, όταν φίλοι των τριών γυναικών ανησύχησαν γιατί δεν απαντούσαν στα κινητά τους.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η τριπλή δολοφονία συνέβη γύρω στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ κουρδικές πηγές πιθανολογούν ότι χρησιμοποιήθηκε όπλο με σιγαστήρα.

Το Κέντρο Ενημέρωσης του Κουρδιστάν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η Ομοσπονδία των κουρδικών οργανώσεων απηύθυνε κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη της δολοφονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...