Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Ο Τσακ Χέιγκελ στο υπουργείο Άμυνας


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα διορίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην γερουσιαστή Τσακ Χέιγκελ υπουργό Άμυνας, και τον σύμβουλό του επί θεμάτων αντιμετώπισης της τρομοκρατίας Τζον Μπρέναν Διευθυντή της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

Καλώντας τη Γερουσία να επικυρώσει «το συντομότερο δυνατό» αυτούς τους διορισμούς, ο κ. Ομπάμα είπε συγκεκριμένα για τον κ. Χέιγκελ ότι είναι «ο ηγέτης που αξίζουν οι στρατιώτες μας». «Είναι ένας Αμερικανός πατριώτης. Κατατάχθηκε στο στρατό και προσφέρθηκε ως εθελοντής να πάει στο Βιετνάμ», δήλωσε ο πρόεδρος για τον 66χρονο πρώην γερουσιαστή της Νεμπράσκα (κέντρο).

Ο Χέιγκελ που τραυματίστηκε στη μάχη και παρασημοφορήθηκε «θα είναι ο πρώτος που προέρχεται από τις γραμμές του στρατού και θα γίνει Υπουργός Άμυνας», σημείωσε ο Πρόεδρος, χαιρετίζοντας τον «υπερασπιστή των στρατιωτών μας, των βετεράνων μας και των οικογενειών των στρατιωτικών μας».

"Ίσως με τον πιο σημαντικό τρόπο, ο Τσακ γνωρίζει ότι ο πόλεμος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Γνωρίζει ότι το να στέλνουμε νέους Αμερικανούς να πολεμούν και να τραυματίζονται μέσα στη σκόνη και τη λάσπη είναι κάτι που το κάνουμε μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο», σημείωσε ακόμη ο Ομπάμα, ο οποίος, όπως και ο Χέιγκελ, είχε αντιταχθεί στην απόφαση της ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης του Τζορτζ Μπούς να εισβάλει στο Ιράκ το 2003.

Ο Ομπάμα είπε επίσης ότι ο Χέιγκελ είναι ένα σύμβολο συνεργασίας πέρα από τα κομματικά εμπόδια «που έχουμε ανάγκη στην Ουάσινγκτον». «Έχει κερδίσει το σεβασμό των ηγετών της κοινότητας της εθνικής ασφάλειας και του στρατού», διαβεβαίωσε.

Ο πρόεδρος εξήρε επίσης τον κ. Μπρέναν, στενό συνεργάτη του εδώ και τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο, και το πως «συνδυάζει τη δύναμη και την ευφυΐα».

Σημειώνοντας ότι ο Μπρέναν έχει περάσει 25 χρόνια της καριέρας του στη CIA, ο Ομπάμα εκτίμησε ότι «ο Τζον γνωρίζει αυτό που απαιτεί η εθνική μας ασφάλεια, πληροφορίες που φωτίζουν τα γεγονότα σε εκείνους που αποφασίζουν».

Στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας «ο Τζον ήταν ακούραστος,» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος. «Οι άνθρωποι εδώ στο Λευκό Οίκο εργάζονται σκληρά, αλλά ο Τζόν είναι θρυλικός για το ότι εργάζεται ακόμη πιο σκληρά».

Αναφερόμενος και στους δύο υποψηφίους, ο Ομπάμα είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι «θα κάνουν εξαιρετική δουλειά.» «Καλώ τη Γερουσία να επικυρώσει τους διορισμούς τους το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε η χώρα μας και οι Αμερικανοί να μπορούν να είναι ασφαλείς», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...