Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Γαλλία: Μετέωροι βρίσκονται 1.000 Γάλλοι εργαζόμενοι των Virgin Megastores


Η τύχη των περίπου 1.000 Γάλλων εργαζόμενων στην αλυσίδα καταστημάτων πώλησης πολιτιστικών αγαθών Virgin Megastores εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, καθώς η διαπραγμάτευση σχετικά με την προτεινόμενη πτώχευση του ομίλου θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη με την παρουσία του βασικού της μετόχου.

Μετά από αρκετές ώρες συνομιλιών, η διαπραγμάτευση της διεύθυνσης της επιχείρησης με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων ανεστάλη έως αύριο Τρίτη.

Τα συνδικάτα πέτυχαν η νέα σύνοδος να λάβει χώρα αυτή τη φορά τη παρουσία του εκπροσώπου της Butler Capital Partners, που είναι ο πλειοψηφών μέτοχος με ποσοστό 74%.

Θεωρούν πράγματι αυτή τη γαλλική εταιρεία επενδύσεων, η οποία ελέγχει τον όμιλο από το 2008, «την κύρια υπεύθυνη» για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα 26 καταστήματα της Virgin, επειδή δεν έκανε τις απαραίτητες επενδύσεις για την ανάπτυξή τους.

«Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να βρούμε μια λύση για τους 1.000 εργαζόμενους της Virgin», που κερδίζουν κατά μέσο όρο 1.100 ευρώ καθαρά το μήνα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των συνδικάτων κ. Ολχαράν.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις θα έχουν ένα ραντεβού το απόγευμα με την Υπουργό Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί για να συζητήσουν για την τύχη ομίλου, που είναι θύμα, όπως και άλλοι εξειδικευμένοι διανομείς συμπεριλαμβανομένου του Fnac, της κατάρρευσης των «φυσικών» αγορών δίσκων και DVD, και του ανταγωνισμού από τις μεγάλες επιχειρήσεις του διαδικτύου, όπως η Amazon ή η Apple.

Ο όμιλος, που προέκυψε από την αυτοκρατορία Virgin του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, έχει ήδη κλείσει πέντε καταστήματα σε ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με τα συνδικάτα, και το δυναμικό του έχει μειωθεί κατά 200 εργαζόμενους εδώ και δύο χρόνια.

Πριν από την ανακοίνωση της προτεινόμενης υπαγωγής της στον πτωχευτικό κώδικα την Παρασκευή, η Virgin είχε ήδη δείξει τα σημάδια της κακής οικονομικής της κατάστασης στα τέλη Δεκεμβρίου όταν είχε ζητήσει τη μείωση του μισθώματος στο κατάστημα «ναυαρχίδα» στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, ενώ αυτό εξασφαλίζει το 20% του κύκλου των εργασιών της.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...