Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Χειροτερεύει η υγεία του Ούγκο Τσάβες


Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση του Ούγκο Τσάβες, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποφέρει από λοίμωξη του αναπνευστικού, γεγονός που επιφέρει περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία του μετά τη τελευταία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 11 Δεκέμβρη για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση της χώρας. 

«Ο διοικητής Τσάβες αντιμετωπίζει επιπλοκές, μετά την τελευταία εγχείρηση, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες» ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιγιέγκας, σύμφωνα με το Έθνος. «Η μόλυνση έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό σύστημα του Τσάβες και χρήζει άμεσης θεραπείας», πρόσθεσε, παρέχοντας καμία περαιτέρω λεπτομέρεια.

Ο Τσάβες, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο, υποβλήθηκε, πριν από περίπου ένα μήνα, στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Κούβας.

Ο αδελφός του προέδρου, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, καθώς και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του, βρίσκονται στην Αβάνα, όπου και νοσηλεύεται. Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Τσάβες περιέγραψε την κατάστασή του ως "πολύ ανησυχητική".

Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από την Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια "δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια" εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...