Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο της Καλιφόρνιας με 2 τραυματίες

Δύο άνθρωποι, των οποίων η κατάσταση δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, χτυπήθηκαν από σφαίρες σήμερα σε ένα επεισόδιο σε ένα σχολείο στο Ταφτ της Καλιφόρνιας, του οποίου ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη, ανακοινώθηκε από το γραφείο του τοπικού σερίφη.

"Έχουμε δύο ανθρώπους που χτυπήθηκαν από σφαίρες και ο οπλοφόρος συνελήφθη. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτε άλλο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, χωρίς να διευκρινίσει αν οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 23ABC News, το επεισόδιο συνέβη γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδας και ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη 20 λεπτά αργότερα. Το δίκτυο ισχυρίζεται ότι έλαβε τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπες του δημόσιου λυκείου Union High School στην πόλη Ταφτ, που βρίσκεται 160 μίλια βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το ένα από τα άτομα που χτυπήθηκε από τις σφαίρες μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της κομητείας, ενώ το άλλο αρνήθηκε να δεχτεί ιατρική φροντίδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώρισαν τους τελευταίους μήνες μια σειρά από θανάσιμα μακελειά, που αναβίωσαν τη συζήτηση σχετικά με τον έλεγχο των όπλων στη χώρα. Τον Δεκέμβριο, σε ένα μακελειό σε ένα σχολείο στο Νιούταουν του Κονέτικατ έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 παιδιά. Τον Ιούλιο ένας οπλοφόρος άνοιξε πυρ μέσα σε έναν κινηματογράφο στην Ορόρα (Κολοράντο, δυτικά), σκοτώνοντας 12 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...