Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

400 εκ.δολάρια για την ανέλκυση του Costa Concordia

English: Costa Concordia Polski: Statek pasaże...
Το Costa Concordia πριν βυθιστεί...(Photo credit: Wikipedia)

Η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου πέρυσι στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη, θα γίνει το αργότερο τον Σεπτέμβριο, δεσμεύτηκε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

"Το πρόγραμμα προβλέπει την οριστική ανέλκυση του πλοίου τον Σεπτέμβριο", διευκρίνισε ο Φράνκο Γκαμπριέλι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Τζίλιο, όπου αύριο θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τους 32 νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας.

Πρόκειται για μια "άνευ προηγουμένου" επιχείρηση, η οποία θα λάβει υπόψη "τις συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους", σημείωσε ο Γκαμπριέλι, την ώρα που οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Οι αρχές είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι η επιχείρηση αυτή μπορεί να είχε ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η τελική προθεσμία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρεία Costa Crociere δήλωσαν παράλληλα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Τζίλιο ότι η επιχείρηση ανέλκυσης του ναυαγίου θα στοιχίσει 400 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 100 εκατομμύρια περισσότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί προηγουμένως.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...