Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία


Συνετρίβη σήμερα το πρωί στην Ινδία επιβατικό αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737 των Ινδικών αερογραμμών με τουλάχιστον 160 επιβάτες, όλοι ινδικής υπηκοότητας και εξαμελές πλήρωμα σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ. Το αεροπλάνο επέστρεφε από το Ντουμπάι. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην Ινδία σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.
Τουλάχιστον 8 άτομα επέζησαν ανακοίνωσε η Air India.

Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV είχε μεταδώσει εικόνες τριών επιζώντων: ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός παιδιού.

"Η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή", δήλωσε ο ο Β.Σ. Ασάρια υπουργός Εσωτερικών του νοτίου κρατιδίου Καρνατάκα.

Εκπρόσωπος των αερογραμμών Air India Express ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737-800 που μετέφερε 160 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης πριν συντριβεί σε μια περιοχή όπου υπάρχουν λόφοι, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη γύρω στις 06.30' τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος).

"Άκουσα ότι υπάρχουν μόνο επτά επιζώντες. Οι επιβαίνοντες στην πλειοψηφία τους είναι νεκροί", δήλωσε ο Ρ. Ραμές διοικητής της αστυνομίας της Μανγκαλόρ.

Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα NDTV και Times Now δείχνουν συντρίμμια του αεροσκάφους, με την καμπίνα επιβατών κατεστραμμένη, καπνούς πάνω από τμήματα της ατράκτου και σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

"Το αεροσκάφος έσπασε σε κομμάτια και μετά τυλίχθηκε στις φλόγες. Υπάρχει πυκνός καπνός", δήλωσε ο Γκοπάλ Χοσούρ, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μανγκαλόρ.

Η Μανγκαλόρ βρίσκεται σχεδόν 400 χλμ. δυτικά της Μπανγκαλόρ, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Καρνατάκα.

Σύμφωνα με αναλυτές πρόκειται για ένα δύσκολο όσον αφορά στις προσγειώσεις αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται στην κορυφή μιας πλαγιάς. 

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...