Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τα διεθνή ΜΜΕ για τα επεισόδια στην Αθήνα


Στις πρώτες σελίδες της διεθνούς επικαιρότητας είναι το θέμα με τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει : «Τρία άτομα βρήκαν το θάνατο σήμερα κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας» . «Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή θέτοντας σε δοκιμασία τη λύση της κυβέρνησης για δρομολόγηση ριζικών δημοσιονομικών περικοπών ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ
»Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα βίας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση τον Οκτώβριο, με εκατοντάδες διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία εκσφενδονίζοντας πέτρες, κομμάτια μαρμάρου ή μπουκάλια, να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και να προσπαθούν επανειλημμένως να καταλάβουν το κοινοβούλιο, λίγο πριν την έναρξη δημόσιου διαλόγου στη βουλή για τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει το πρακτορείο.
«Τουλάχιστον τρεις νεκροί στο κέντρο της ελληνική πρωτεύουσας εξαιτίας φωτιάς που προκάλεσαν οι διαδηλωτές σε τράπεζα στη διάρκεια της γενικής απεργίας ενάντια στα προγραμματισμένα μέτρα λιτότητας», μεταδίδει στη διαδικτυακή του τοποθεσία τοBBC.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού πρακτορείου στην Αθήνα, το μένος των Ελλήνων διαδηλωτών στρέφεται κατά των συμβόλων του καπιταλισμού. Κατά την εκτίμησή του, τα θανατηφόρα επεισόδια θα διαταράξουν τις ισορροπίες εντείνοντας τις πιέσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό που ζήτά να γίνουν «μεγάλες θυσίες».
Τα τραγικά νέα μεταδίδονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με το CNN να κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους από έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Τα θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο, ήταν δύο γυναίκες και ένας άνδρας -όλοι τους υπάλληλοι της τράπεζας.
«Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο γενικής απεργίας χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα που έχουν δυσαρεστηθεί από τα μέτρα λιτότητας τα οποία τους έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό. Με τους δημόσιους υπαλλήλους ένωσαν τις δυνάμεις τους και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς», αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...