Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Γερμανία: Εγκρίθηκε το πακέτο διάσωσης του ευρώ


Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης η συμμετοχή της χώρας στο πακέτο διάσωσης του ευρώ, που αντιστοιχεί σε 123 δισ. ευρώ με τη μορφή εγγυήσεων δανείων.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΚρίστοφ Στίγκμανς, «τα μέτρα στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αγορές μπορούν να βασίζοντα στην οικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».

Ανώνυμη πηγή ανέφερε ότι η συμβολή της Γερμανίας μπορεί να αυξηθεί μέχρι και κατά20% με την έγκριση της Κάτω Βουλής, όπως είπε η ίδια πηγή.

Ανοιχτό αφήνει πάντως το ενδεχόμενο καταψήφισης το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), προειδοποιώντας ότι η Γερμανία ενδέχεται να καταλήξει τελικά να πληρώσει το σύνολο του ποσού.

Μιλώντας σε γερμανικό κανάλι, ο κοινοβουλευτικός επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ανοικτά ερωτήματα για το σχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα. «Τι θα γίνει αν οι άλλες χώρες που θα λάβουν βοήθεια από το πακέτο δεν συμβάλουν; Θα μεγαλώσει το μερίδιο της Γερμανίας;» διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ επικριτικά ήταν και σήμερα τα σχόλια των γερμανικών μέσων ενημέρωσης μετά και την έγκριση της γερμανικής βοήθειας.

«Εμείς οι Γερμανοί κάναμε θυσίες για ένα σταθερό ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια με τη συγκράτηση των μισθών και των συντάξεων. Εμείς πληρώσαμε το τίμημα ενώ οι άλλοι κάνανε πάρτι εις βάρος μας», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...