Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Εμπλοκή της κυβέρνησης Κάμερον στο σκάνδαλο Μέρντοχ

 Εμπλοκή της κυβέρνησης Κάμερον στο σκάνδαλο Μέρντοχ
Ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε θερμές συνομιλίες με την Ρεμπέκα Μπρουκς
 
Τις στενές επαφές υπουργού της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού με παράγοντες της News Corp που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών αποκαλύπτει σταδιακά η έρευνα της επιτροπής Λέβεσον. Την Παρασκευή στην επιτροπή κατέθεσε η Ρεμπέκα Μπρουκς, ένα από τα βασικά στελέχη της News Corp και προστατευόμενη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Ρούπερτ Μέρντοκ.
Η ακρόαση περιστράφηκε γύρω από τις επαφές της εταιρείας με κυβερνητικά στελέχη και τον ίδιο τον Κάμερον.
Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Πολιτισμού και συντονιστής της προσπάθειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Τζέρεμι Χαντ, φέρεται να ζήτησε ιδιωτικά καθοδήγηση από τη News Corp σχετικά με τις υποκλοπές.
Η αναφορά γίνεται σε email που στάλθηκε από την ομάδα δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης στη Ρεμπέκα Μπρουκς, ένα από τα βασικά στελέχη της News Corp και προστατευόμενης του Ρούπερτ Μέρντοκ.
Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις του Χαντ με τη News Corp έχουν αναγκάσει ένα σύμβουλό του να παραιτηθεί ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι ακολούθησε αυστηρά τους κανονισμούς και, επιπλέον, έχει στη στήριξη του πρωθυπουργού Κάμερον. Η αντιπολίτευση πάντως ζητά την παραίτησή του ενώ και ο δεύτερος τη τάξει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες εξέφρασε τη δυσφορία του.
Θερμά μηνύματα από Κάμερον
Σε ό,τι αφορά την ίδια τη Μπρουκς, το πρώην στέλεχος της News Corp είπε ότι όταν παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2011 ο Κάμερον της έστειλε ενθαρρυντικό μήνυμα που έλεγε κάτι σαν «μη σταματάς να μάχεσαι», είπε η ίδια.
Διευκρίνισε ακόμη ότι ο Κάμερον έστελνε μηνύματα με τα αρχικά του (DC) και καμιά φορά με ένα LΟL γιατί νόμιζε ότι σήμαιναν «με πολύ αγάπη» («lots of love»). Η Μπρος του επισήμανε ότι σημαίνουν «σκάω στα γέλια» («laughing out loud»).
Στην κατάθεσή της η Μπρος παραδέχθηκε ότι είχε συζητήσει το θέμα των υποκλοπών στην εφημερίδα News of the World με τον Κάμερον. Σύμφωνα με την ίδια το έκανε απλώς «για να τον ενημερώσω». «Δεν ήταν τίποτε εμπιστευτικό», πρόσθεσε.
Η Μπρος δεχόταν κατά καιρούς και μηνύματα από πολλούς άλλους πολιτικούς, από το υπουργείο Οικονομικών, το Φόρε ιν Όφις αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Τόν. Μπλερ.
Υπενθυμίζεται ότι η Μπρος παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2011 από τη θέση της διευθύντριας της εταιρείας News International, της βρετανικής θυγατρικής του ομίλου του Μέρντοκ, έπειτα από το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξέσπασε στην εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World, η οποία κατηγορήθηκε ότι υπέκλεψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες περισσότέρων από 800 ανθρώπων τη δεκαετία του 2000.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...