Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΗΠΑ: Ο Στρος-Καν υπέβαλε αγωγή 1 εκατ.δολ. κατά της Ντιαλό

Dominique Strauss-Kahn (French socialist polit...
Dominique Strauss-Kahn (Photo credit: Wikipedia)
Ο Dominique Strauss-Kahn κατέθεσε αγωγή για ψευδή καταγγελία, δυσφήμηση και καταχρηστική διαδικασία, σε βάρος της καμαριέρας από τη Γουινέα Ναφισατού Ντιαλό, η οποία τον έχει κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης πριν από ένα χρόνο, έγινε σήμερα γνωστό.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Δευτέρα σε δικαστήριο του Μπρονξ και είδε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της ζητεί ως αποζημίωση ένα εκατομμύριο δολάρια, κατηγορώντας την ότι «εν γνώσει της και εκ προθέσεως έκανε ψευδείς δηλώσεις στα όργανα της τάξης», και κατέφερε πλήγμα στην φήμη του, αναγκάζοντας τον να χάσει «άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες».

Στα δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται η εφημερίδα New York Post στον ιστότοπό της, ο Στρος-Καν υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο των γεγονότων αυτών «εθεωρείτο από ορισμένους ως ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος».

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η σεξουαλική σχέση που είχε στις 14 Μαΐου του 2011 με την Ναφισατού Ντιαλό είχε «συμφωνηθεί αμοιβαία», χωρίς «βία ή εξαναγκασμό», και διευκρινίζει ότι εκείνη δεν είχε τραυματιστεί.

«Με τη βοήθεια του προσωπικού στο Sofitel», μια ώρα μετά από αυτή την σεξουαλική επαφή η Ναφισατού Ντιαλό δήλωσε ψευδώς στην αστυνομία ότι ο Στρος-Καν της είχε επιτεθεί σεξουαλικά, «ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν ψευδές», τονίζεται επίσης στην αγωγή.

Η νεαρή γυναίκα είχε δηλώσει τότε ότι είχε εξαναγκαστεί να κάνει στοματικό έρωτα.

Ο DSK υπενθυμίζει στην αγωγή του ότι συνελήφθη στη συνέχεια και «υποβλήθηκε σε ταπεινωτική και εξευτελιστική έρευνα, φωτογραφήθηκε γυμνός, και υποχρεώθηκε να δώσει δείγματα DNA για την έρευνα».

Στην αγωγή κατηγορεί την 33χρονη καμαριέρα ότι «παραποίησε στοιχεία» και υπενθυμίζει ότι ο DSK αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του ως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...