Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Νέες διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» στην Ισπανία

Με τα συνθήματα «Βγείτε στο δρόμο», «Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών», διαδηλωτές από διαφορετικές περιοχές της Μαδρίτης συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές ζήτησαν σήμερα στη Μαδρίτη την απελευθέρωση των 18 ανθρώπων που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, έπειτα από μια διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την ίδρυση του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Φωνάζοντας «ελευθερία» και «ο αγώνας συνεχίζεται πάσει θυσία» οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία αυτή στο κέντρο της Μαδρίτης.

Κουνώντας τα χέρια τους σιωπηλά έκαναν μια «βουβή έκκληση» ενός λεπτού σε ένδειξη υποστήριξης προς τους 18 συλληφθέντες, που αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο Δευτέρα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τα ξημερώματα αστυνομικοί απομάκρυναν περίπου 200 διαδηλωτές που είχαν παραμείνει στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ παρά την επίσημη απαγόρευση, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να την έχουν εγκαταλείψει χθες Σάββατο στις 22:00.

«Έγιναν 18 συλλήψεις και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν», ανέφερε μια εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε πως «η νύχτα πέρασε χωρίς σοβαρά επεισόδια».

Αντιδρώντας στην εκκένωση το κίνημα των «Αγανακτισμένων» διοργάνωσε σήμερα και άλλες διαδηλώσεις, κυρίως στη Βαρκελόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...