Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αλληλεγγύη στους αντιΝΑΤΟϊκούς διαδηλωτές του Σικάγου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ. Καταγγέλλει την αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιστές που χτυπήθηκαν.
Η Σύνοδος αυτή είναι απειλή την ειρήνη και τους κοινωνικούς αγώνες των λαών, καθώς σχεδιάζει τη δράση του ΝΑΤΟ από τη σκοπιά της υπεράσπιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε πλανητικό επίπεδο. Σε συνθήκες κρίσης η δράση του ΝΑΤΟ παίρνει τη διάσταση μιας ολοκληρωτικής εκστρατείας ιμπεριαλιστικής επιβολής με πολέμους, επεμβάσεις πολιτικές και στρατιωτικές, συνομωσίες μυστικών υπηρεσιών, μαύρη προπαγάνδα. Κρίσιμη συνέπεια της δράσης αυτής της Μηχανής του Πολέμου είναι η συνεχής κούρσα εξοπλισμών, η κολοσσιαία σπατάλη πόρων, ανθρώπινης εργασίας και επιστημονικών δυνατοτήτων. Αυτοί οι πόροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να αλλάξουν πραγματικά τη ζωή των ανθρώπων σε μια εποχή εκρηκτικού πλούτου, αλλά και πρωτοφανέρωτης φτώχειας για την πλειοψηφία των χωρών και των ανθρώπων.
Η δράση του ΝΑΤΟ είναι η αιτία για τη μαζική προσφυγοποίηση μεγάλων πληθυσμών του πλανήτη που στη συνέχεια αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση, τη στοχοποίηση και το ρατσισμό στο δυτικό κόσμο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε ασυμβίβαστο αγώνα για την επιστροφή του ελληνικού στρατού από το εξωτερικό και την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...