Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Έρευνα για τη σφαγή στη Χούλα ζητεί η Ρωσία

Έκκληση για τερματισμό της βίας στη Συρία και ανεξάρτητη έρευνα για τη σφαγή στη Χούλα απηύθυνε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ (φωτό) μιλώντας με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη συριακή κρίση Κόφι Αναν.
«Πρέπει να διενεργηθεί έρευνα, αντικειμενική και χωρίς προκατάληψη, σχετικά με τα συμβάντα υπό την αιγίδα των παρατηρητών του ΟΗΕ στο συριακό έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές στη Συρία πρέπει να αποκηρύξουν τη βία, χωρίς καθυστέρηση.
Στην πόλη Χούλα θανατώθηκαν το Σαββατοκύριακο 108 πολίτες και ακόμη 300 τραυματίστηκαν.
Εν τω μεταξύ, ο Βέλγος υπουργός Αμυνας Πιέτερ ντε Κρεμ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν αποκλείει τη συμμετοχή του σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με εντολή του ΟΗΕ.
Ωστόσο πρόσθεσε ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία δεν θα μπορούσε να μοιάζει με αυτή που έγινε στη Λιβύη το 2011. «Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να παίζει τον χωροφύλακα όλου του κόσμου», σημείωσε.
Πάντως, ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ υποστήριξε ότι έχει ισχυρές υποψίες για τη συμμετοχή της Σαμπίχα, της φιλοκαθεστωτικής πολιτοφυλακής, στη σφαγή της Χούλα.
«Μόνο η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τεθωρακισμένα, κανόνια και όλμους», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ αρμόδιος για τις επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης, Ερβέ Λαντσού.
Η αμερικανική κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ, εξέφρασε την ελπίδα η σφαγή των αμάχων στη Χούλα θα αλλάξει την επίσημη θέση της Ρωσίας, η οποία έχει ήδη ασκήσει δύο βέτο στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ για την καταδίκη της καταστολής στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...