Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πέθανε ο λογογράφος του Τζον Κένεντι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Τέοντορ «Τεντ» Σόρενσεν, το δεξί χέρι του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι και φημισμένος ως λογογράφος του. Σε αυτόν χρεώνονται μερικές από τις πιο γνωστές ρήσεις του πρώην αμερικανού προέδρου.

Πολλοί εκτιμούν ότι κρύβεται πίσω από την ιστορική φράση «Μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου». Επίσης, η φράση «Είμαστε όλοι Βερολινέζοι»που είπε ο Κένεντι το 1962 μπροστά στο τείχος του Βερολίνου εκτιμάται ότι ήταν επίσης έμπνευση του Σόρενσεν.

Ο τελευταίος ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εμπνευστής αυτών των εκφράσεων και υποστήριζε ότι ανήκαν στον ίδιο τον Κένεντι. Ωστόσο είναι γνωστό ότι του έγραφε όλες τις ομιλίες, ακόμη και τις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. Θεωρείται ο άνθρωπος-κλειδί για την πολιτική καριέρα του Κένεντι, ενώ επαινέθηκε ιδιαίτερα για το ρόλο του κατά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα.

Ο Τέοντορ «Τεντ» Σόρενσεν συνέγραψε επίσης τη βιογραφία του Κένεντι, που δημοσιεύτηκε το 1965. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα απέδωσε φόρο τιμής στον διάσημο λογογράφο, τονίζοντας ότι «η παρακαταθήκη που άφησε είναι οι λέξεις που έγραψε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...